G F Tomlinson
Follow us on Google My Business Follow us on Twitter Follow us on LinkedIn Follow us on YouTube

Sectors

Civic

Tower Gardens Pavilion

Client: Skegness Town Council
Location: Skegness
Value: £1.5m

Approach

The project forms part of the Scape Regional Construction Framework. Skegness Town Council wished to redevelop the previously unsafe and derelict building, which dates back to 1879, historically providing the town’s largest dance, party and concert accommodation.Skegness Town Council engaged with G F Tomlinson to carry out the design and construction of the new modern community centre. To ensure the building could be used by all, inclusivity was key from the outset. Therefore, the design incorporated features including, adult sized changing areas showers, height adjustable sink, hoist and career rooms.

Approach

Construction

Early design meetings ensured we considered the existing site and surrounding area. Due to the site’s high risk of flooding and the impacts of climate change, we implemented renewable sources, including solar photovoltaic panels, electric vehicle charging and an air source heat pump. Accoya acetylated wood was used, with built-in bat habitats. The material is a long-life engineered timber product, providing a high-performance, whilst also meeting the aesthetic and environmental requirements. Social value initiatives were implemented throughout, including work experience placements, site tours and the burial of a 100-year time capsule by local school children.

Construction

Finished Build

Tower Gardens Pavilion is now a sustainable, mixed-use, community focussed building in the heart of Tower Gardens park in Skegness and provides a central place for people needing to attend the Town Council office with accessible facilities.
The large community hall is divided into separate spaces, comprising a full ‘Changing Places’ hygiene suite, kitchen, Town Council office and a dementia and age friendly community café and seating area looking out to the gardens and bandstand. The facility is now considered a flagship project for Skegness Town Council and was awarded best project in the Leisure category at the RICS Social Impact Awards.

Finished Build

Sectors

Commercial

Tower Gardens Pavilion

Client: Skegness Town Council
Location: Skegness
Value: £1.5m

Approach

The project forms part of the Scape Regional Construction Framework. Skegness Town Council wished to redevelop the previously unsafe and derelict building, which dates back to 1879, historically providing the town’s largest dance, party and concert accommodation.Skegness Town Council engaged with G F Tomlinson to carry out the design and construction of the new modern community centre. To ensure the building could be used by all, inclusivity was key from the outset. Therefore, the design incorporated features including, adult sized changing areas showers, height adjustable sink, hoist and career rooms.

Approach

Construction

Early design meetings ensured we considered the existing site and surrounding area. Due to the site’s high risk of flooding and the impacts of climate change, we implemented renewable sources, including solar photovoltaic panels, electric vehicle charging and an air source heat pump. Accoya acetylated wood was used, with built-in bat habitats. The material is a long-life engineered timber product, providing a high-performance, whilst also meeting the aesthetic and environmental requirements. Social value initiatives were implemented throughout, including work experience placements, site tours and the burial of a 100-year time capsule by local school children.

Construction

Finished Build

Tower Gardens Pavilion is now a sustainable, mixed-use, community focussed building in the heart of Tower Gardens park in Skegness and provides a central place for people needing to attend the Town Council office with accessible facilities.
The large community hall is divided into separate spaces, comprising a full ‘Changing Places’ hygiene suite, kitchen, Town Council office and a dementia and age friendly community café and seating area looking out to the gardens and bandstand. The facility is now considered a flagship project for Skegness Town Council and was awarded best project in the Leisure category at the RICS Social Impact Awards.

Finished Build