Home
About
Sectors
Framework
Social Value
News
Careers
Contact us
G F Tomlinson
Follow us on Google Plus Follow us on Twitter Follow us on LinkedIn Follow us on YouTube

Sectors

Leisure

Highfield Sports Pavilion

Client: University of Nottingham
Location: Nottingham
Value: £1.3 million

Approach

This new build scheme will replace the existing sports pavilion on the University of Nottingham site.
The project was run as a design competition to provide improved changing and welfare facilities for University sports students. A key requirement was to also provide a panoramic view of the sports field, which was achieved by installing a viewing balcony at first floor level.

Approach

Construction

The project involved many Sustainable features including under floor heating, rainwater harvesting, a solar thermal pre-heat system and high efficiency lighting.

Contract Period: 36 weeks

Construction

Finished Build

The 2 storey pavilion includes a sports equipment store, training room, tea rooms, a number of changing rooms, a bar, toilet facilities and store room.
The final design was based on the shape of a rugby ball.

Finished Build

Sectors

Commercial

Highfield Sports Pavilion

Client: University of Nottingham
Location: Nottingham
Value: £1.3 million

Approach

This new build scheme will replace the existing sports pavilion on the University of Nottingham site.
The project was run as a design competition to provide improved changing and welfare facilities for University sports students. A key requirement was to also provide a panoramic view of the sports field, which was achieved by installing a viewing balcony at first floor level.

Approach

Construction

The project involved many Sustainable features including under floor heating, rainwater harvesting, a solar thermal pre-heat system and high efficiency lighting.

Contract Period: 36 weeks

Construction

Finished Build

The 2 storey pavilion includes a sports equipment store, training room, tea rooms, a number of changing rooms, a bar, toilet facilities and store room.
The final design was based on the shape of a rugby ball.

Finished Build